HABERLER - DUYURULAR

 
 





24 Mart 2020 Salı

Corona virüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından gözler, her gün binlerce insana yemek servisi yapan catering (hazır yemek) şirketlerine döndü.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 18 Mart itibarıyla yemekhanelerde öğle yemeği hizmetinin kumanya paketi olarak dağıtılacağını ve toplu yemek yenilmesine izin verilmeyeceğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da 22 Mart itibarıyla restoran ve lokantalarda masaların kaldırılacağını ve sadece paket servis verileceğini duyurdu. Catering şirketi yöneticileri ise acil önlem planı uyguladıklarını belirtti.


Günde 200 bin kişi
Günde ortalama 200 bin kişiye yemek servisi yapan Sardunya’nın kaliteden sorumlu İcra Kurulu Üyesi ve Gıda Mühendisi Filis Gergerli, “Türkiye’de ilk vaka görüldüğü andan itibaren hem mutfaklarımıza hem çalışanlarımıza hem de çalıştığımız kurumlara özel önlemler aldık. Merkez mutfaklar dezenfekte edildi. Lazer termometreyle ölçümlere başladık” dedi.


Kese kağıdına girdi
Filis Gergerli, aldıkları diğer tedbirleri şöyle anlattı:
- Maşa-kepçe gibi son ürün servisinde kullanılan ekipmanlar 20 dakikada bir değişiyor.
- Hizmet verilen kurumlarda salata, tatlı, zeytinyağlı gibi soğuk ürünler servisten kaldırıldı veya streçlendi.
- Çatal ve kaşıklar kese kağıdının içine konularak dağıtılıyor.
- Sürahi saplarından gelecek bulaşmalar sebebiyle bardak sulara geçiş sağlandı.
- Sosluk, peçetelik, baharatlık gibi elle temas eden ekipmanlar kaldırıldı. Masa üstleri ve sandalyeler günlük olarak temizleniyor.
- Yemekhaneleri kullanmak istemeyen müşterilere sandviç (sadece şarküteri ürünlerinden hazırlanmış) veriliyor.


Tek kullanımlık
3 Öğün Catering, Olivoyage, Mresco Türkiye Grup CEO’su (üst yönetici) Oya Zingal da “Fabrika girişlerimizdeki el dezenfektan üniteleri ve hijyen paspaslarının adedini artırdık. Çalışanların maske ve eldiven değişim zamanlarını sıklaştırdık. Mutfakları dezenfekte ediyoruz. Çatal, kaşık ve bıçakları tek kullanımlık kağıt paketlerde servis ediyoruz. Salata-bar gibi ortak kullanımlı üniteler için tek tabak sistemine geçtik. Şeker ve karıştırıcı gibi ürünler de tek kullanımlık paketler halinde kullanılmaya başlandı” diye konuştu.

Temassız teslimat
Pizza markası Little Caesars ‘Sıfır Temas Uygulaması’ başlattı. Bu kapsamda; ‘littlecaesars.com.tr’den sipariş verenler ‘Sıfır Temas’ teslimat seçeneğini işaretledikten sonra, temassız olarak kapıdan ya da gel-al sistemi ile dükkanlardan siparişini alabiliyor. Little Caesars Pazarlama Direktörü Pelin Çiftçioğlu, “Teslimatlarda ürünler el değmeden kutulanıyor. Siparişler eve poşet içinde teslim ediliyor” dedi.

Kapıya bırak
Türk Tabipleri Birliği’nin maske ve eldivenlerin hastalığın yayılmasına neden olabileceği uyarısının ardından kuryelerinin bunları kullanmadığını belirten online market Getir’in yöneticileri ise şöyle konuştu: “Bunun yerine kuryelerimiz her siparişin ardından ellerini antiseptik solüsyonlarla dezenfekte ediyor. Kapıda ödeme almadığımız için kuryelerimiz siparişlerini para alışverişi olmadan teslim ediyor. Ayrıca ‘Kapıya Bırak’ seçeneği ekledik. Bu seçeneğin işaretlendiği durumlarda, sipariş kapıya bırakıldığında müşteriye bildirimle haber veriliyor. Müşteriler de siparişlerini herhangi bir yüz yüze görüşme olmaksızın kapılarının önünden teslim alabiliyor.”


Meslek liseleri üretecek
Koronavirüs önlemleri kapsamında meslek liselerinde üretim çeşitliliğini ve kapasitesini artıran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek liselerinde tek kullanımlık çatal-bıçak üretecek. (Posta)




18 Şubat 2020 Salı

Plazada zeytinyağlı, şantiyede sulu yemek.
Yemek çeşidi talebinin çalışma ortamına ve sektörlere göre değiştiğini vurgulayan Mresco Türkiye Group ve 3Öğün Catering’in Ceo’su Oya Zingal, plazalarda çalışanların sebze ağırlıklı beslendiklerini, salatalara ve zeytinyağlı çeşitlerinin bol olduğu menülere talebin olduğunu söyledi. Buna karşılık beden gücü gerektiren inşaat ve imalat sanayiinde ise genellikle ekmek bandırarak yenilebilecek sulu ve etli yemek tercih edildiğini belirtti.

Ofislerde ayrıca diyet yemek tercihinde de her geçen gün artış olduğunu vurgulayan Zingal, “Kinoa, chia tohumu, kivi, ananas gibi çeşitler bu tercihler arasında popüler” dedi. Günde 40 bin kişiye yemek yedirdiklerini ve kişiye özel menü de hazırladıklarını aktaran Zingal, “Diyabet rahatsızlığı olan çalışanlara yönelik menüleri de sunuyoruz. Birçok yemekhanede diyet bölümleri de oluşmaya başladı” diye konuştu.


Kalori de gösterilmeli
1 Ocak itibarıyla, hazır yemek hizmeti veren restoran, kantin, okul ve hastane gibi toplu tüketim yerlerindeki gıdalar için alerjen bilgilerin tüketiciye sunulması zorunlu olmuştu.
Gıda kaynaklı alerjilerin son dönemde artış gösterdiğini belirten Oya Zingal, düzenlemenin önemine dikkat çekti ve “Biz buna hemen uyum sağladık” dedi. Alerjinin yanında kalorilerin de gösterilmesi gerektiğini ifade eden Zingal, “Çünkü obezite de çok artıyor” dedi.


9 kilodan 1 litre
Çanakkale Geyikli’de zeytin bahçelerinin olduğu biglisini paylaşan Oya Zingal, “Olivoyage markasıyla butik üretim yapıyoruz. Miktara değil kaliteye bakıyoruz. Bunun için de soğuk sıkım ve erken hasat yapıyoruz. Zeytinleri yeşilken topluyoruz. Bu yolla 9 kilodan 1 litre yağ elde ediliyor. Olgunlaşmış zeytinde 7 kilodan 1 litre elde edilir. Neden erken hasat? Çünkü antioksidan ve kansere karşı koruyucu polifenol daha yüksek. Bir de zeytinler toplandığı gün sıkılmalı. Bekledikçe polifenolü kaybeder. Sıkımda posa ile yağı ayırmak için su veriliyor. Bu suyun sıcaklığı artar ve 27 derecenin üzerine çıkarsa sıkma işlemi hızlı olur ama vitamini azalır. Bunun için de soğuk sıkım önemli” dedi.


Gayrimenkulde fırsat var
Mresco Türkiye, Körfez merkezli bir yatırım grubu. Türkiye pazarına gayrimenkulle girdiklerini ifade eden Oya Zingal, “Türkiye’deki gayrimenkul ve inşaat sektörünü daima bir fırsat olarak gördük" dedi.




2018 Müşteri Memnuniyeti Sonuçlarımız

Üçöğün Catering olarak siz değerli müşterilerimize sunduğumuz ürün ve hizmetin kalitesini üst seviyelere taşıyabilmek amacıyla düzenli aralıklar ile anket uygulaması yapmaktayız. 2018 yılına ait “Müşteri Memnuniyeti Anketi” sonuçlarına göre memnuniyet oranımızın % 95 olduğu belirlenmiştir.

Ayrıca 2018 verilerine göre alınan müşteri şikayetlerinin önem dereceleri analiz edildiğinde; %45 si acil, %53 normal ve %2 si düşük öncelikli şikayetler olduğu belirlenmiştir. Müşteri şikayetleri sonrasında sağlanan memnuniyet oranı ise %80 dir.

Ulaştığımız bu oranı %100’ e taşımak ve ürün ve hizmetimizin kalitesini sürdürmek için yoğun çaba sarf ediyor, bunun için müşterilerimizden gelen her türlü görüş ve öneriyi değerlendirip, şikayetlerin %100’üne cevap veriyoruz.




2017 Müşteri Memnuniyeti Sonuçlarımız

Üçöğün Catering olarak siz değerli müşterilerimize sunduğumuz ürün ve hizmetin kalitesini üst seviyelere taşıyabilmek amacıyla düzenli aralıklar ile anket uygulaması yapmaktayız. 2017 yılına ait “Müşteri Memnuniyeti Anketi” sonuçlarına göre memnuniyet oranımızın % 94 olduğu belirlenmiştir.

Ayrıca 2017 verilerine göre alınan müşteri şikayetlerinin önem dereceleri analiz edildiğinde %27 si acil, %73 normal olduğu belirlenmiştir. Müşteri şikayetleri sonrasında sağlanan memnuniyet oranı ise %77 dir.

Ulaştığımız bu oranı %100’ e taşımak ve ürün ve hizmetimizin kalitesini sürdürmek için yoğun çaba sarf ediyor, bunun için müşterilerimizden gelen her türlü görüş ve öneriyi değerlendirip, şikayetlerin %100’üne cevap veriyoruz.




Kuveytli Murabahat Türk mutfağına geldi.
Kuveytli yatırım şirketi Murabahat, inşaat sektörünün ünlü isimlerinden Ömer Faruk Çelik’in catering firmasına ortak oldu.


Yerli patronların ardından uluslararası firmaların da radarına giren gıda sektörüne Körfezin en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Murabahat da katıldı. Kuveytli Murabahat, Sinpaş'ın eski patronlarından Ömer Faruk Çelik'e ait EYG Grup'un iştiraki Üçöğün Catering'e ortak oldu Kuveytli şirket, Üçöğün'ün yüzde 50 hissesini alarak Türkiye'de bu alandaki ilk yatırımına imza attı


600 ÇALIŞANI VAR
Murabahat'in ortak olduğu Üçöğün Hazır Yemek şirketi 2000 yılından bu yana İstanbul ve Bilecik'te faaliyet gösteriyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakaları ile Bilecik'teki üç fabrikada 600 kişiye istihdam sağlayan catering şirket, günde 50 bin kişiye yemek hizmeti veriyor. Üçöğün Hazır Yemek şirketinin bağlı bulunduğu EYG Grup'u, inşaat sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Ömer Faruk Çelik, 2014'te kurmuştu. Çelik, o dönemde aile şirketi Sinpaş GYO'daki hisselerini satmıştı. Çelik, hisseleri karşılığında Sinpaş bünyesindeki Kentsel Hizmetler, Dekor's ve Üçöğün şirketlerini satın almıştı Kentsel Hizmetler, tüm gayrimenkul sektörüne site yönetimi ve ikinci el satış konusunda çalışıyor. Dekor's, dekorasyon konusunda hizmet verirken, şantiyelere yemek servisi yapmak üzere kurulup daha sonra büyüyen Üçöğün, bu alandaki önemli bir boşluğu doldurarak kısa sürede dikkat çeker hale gelmişti


SUUDİ VE KUVEYTLİ AİLELER 2008'DE KURDU
Murabahat Investment Co, Körfez Bölgesinin en önemli yatırımcılarının bir araya gelerek 2008'de kurduğu bir yatırım şirketi Uluslararası alandaki yatırımlarıyla tanınan şirketin kurucuları ise Kuveyt'ten Abdul Aziz Al Babtain Group ve Abdul Aziz Al Ghannam'ın yanı sıra Suudi Arabistan'dan Abdul Wahab Saud Al Babtain & Brothers firması. Kuveyt'in en büyük ailelerinden olan Al Babtain tarım, enerji, telekomünikasyon, otel ve emlak sektörlerindeki yatırımlarıyla tanınıyor.




KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, sahibi olduğu yemek hazır şirketine Kuveytli ortak alıyor. Üçöğün Hazır Yemek A.Ş.'nin yüzde 50 hissesi Kuveytli Murabahat'ın olacak.

Sinpaş GYO'ta 25 yıl görev yaptıktan sonra önceki yıl ayrılan Ömer Faruk Çelik, hali hazırda halen gayrimenkul sektörünün de içinde olan bir isim. Sektörün çatı örgütlerinden Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) başkanlığını da yapan Ömer Faruk Çelik, aileden ayrıldığı süreçte üç şirketi aldı. Bu şirketler, Kentsel Hizmetler, Dekor's ve Üç Öğün...


ÜÇÖĞÜN'E KUVEYTLİ ORTAK
Şimdilerde yabancı ortak alınan şirket de Üçöğün Hazır Yemek ve Ziyafet Hizmetleri A.Ş. 16 yıl önce kurulan 5 milyon lira sermayeli bu şirketin yönetim kurulu başkanlığını Ömer Faruk Çelik yapıyor. Yönetimde Çelik'in yanı sıra, akrabası Beşir Doğan ve Ömer Öztürk'de bulunuyor.


GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE
Hazır yemek hizmeti veren şirkete ortak olarak alman yabancı firma ise Murabahat Real Estate Solutions Co. Kuveytli Murabahat gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Murabahat'ın, Türkiye dışında 5 ülkede daha ofisi bulunuyor.

YÜZDE 50'Sİ MURABAHAT'IN
Rekabet Kurumu'nun da onay vermesi halinde devir işlemi tamamlanmış olacak. Plana göre, Üçöğün Catering Hizmetleri A.Ş. ismi ile yeni bir firma kurulacak. Bu yeni kumlan firmanın yüzde 50 hissesi Murabahat Real Estate'e ait olacak.




MRESCO, yemeğe adım attı

27 Nisan 2016 Çarşamba - Sercan Akıncı-Dünya

Kuveyt Merkezli MRESCO Türkiye, gayrimenkulden sonra yeni sektörlere girmek için fırsat kolluyor. Yakın zamanda '3 Öğün' firmasıyla yaptığı ortaklıkla yemek sektörüne giren şirket, 5 sektörde daha yer almayı hedefliyor.

Kuveyt merkezli 1.3 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahip Murabahat Real Estate Solutions, Türkiye'de yemek sektörüne yatırım yaptı. Daha önce gayrimenkul alanında şirketin Türkiye'deki yapılanması MRESCO Türkiye aracılığıyla çeşitli projelerde yer alan şirket, 3 Öğün firmasıyla ortaklık anlaşması imzaladı. MRESCO Türkiye'nin şimdi hedefinde girmek için fırsat kolladığı tarım, enerji, maden, gemi inşa sanayi ve lojistik olmak üzere 5 sektör var.




MRESCO, yemeğe adım attı 5 sektör için fırsat kolluyor

02:00, 27 Nisan2016 Çarşamba - Dünya Gazetesi

Kuveyt Merkezli MRESCO Türkiye, gayrimenkulden sonra yeni sektörlere girmek için fırsat kolluyor. Yakın zamanda '3 Öğün' firmasıyla yaptığı ortaklıkla yemek sektörüne giren şirket, 5 sektörde daha yer almayı hedefliyor.

İSTANBUL - Kuveyt merkezli 1.3 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahip Murabahat Real Estate Solutions, Türkiye'de yemek sektörüne yatırım yaptı. Daha önce gayrimenkul alanında şirketin Türkiye'deki yapılanması MRESCO Türkiye aracılığıyla çeşitli projelerde yer alan şirket, 3 Öğün firmasıyla ortaklık anlaşması imzaladı. MRESCO Türkiye'nin şimdi hedefinde girmek için fırsat kolladığı tarım, enerji, maden, gemi inşa sanayi ve lojistik olmak üzere 5 sektör var.